İzmir’de Öğrenci Olmak

Ege Denizi’nin kıyısında, Anadolu Yarımadası’nın batısında konumlanan İzmir ülkemizin 3. büyük kenti olmasının yanı sıra sanayi üretimindeki ve istihdamdaki büyük payı ve sunduğu yaşam kalitesiyle yaşanabilir şehirlerin başında geliyor. 2018 sonu itibarıyla 4 milyonun üzerinde nüfusa sahip olan İzmir, genç çehresiyle sadece Ege’nin değil, ülkemizin de en üretken ve hayat dolu şehirlerinden biri.

Akdeniz iklimine sahip olması nedeniyle yılın büyük kısmını güneşli geçiren İzmir’de yaz mevsimi sıcak, kışlar ise ılık geçiyor. 629 km’lik kıyı şeridinde onlarca mavi bayraklı plajı barındıran İzmir, mavinin her tonunu keşfedebileceğiniz berrak denizi ve her türlü su sporunu yapabileceğiniz popüler tatil beldeleriyle deniz, güneş, kum tatili dendiğinde akla gelen ilk şehirlerden.

İzmir doğal güzelliklerinin yanı sıra tarih ve arkeoloji meraklıları için de keşfedilmeye değer yerlerin başında geliyor. 8.500 yıl boyunca Perslerden Antik Yunanlara, Romalılardan Osmanlılara farklı kültürlere ev sahipliği yapması nedeniyle İzmir, tamamını gezmeye günlerin yetmeyeceği tarihi değerleri bir arada sunuyor.

Farklı kültürlerden miras cami, kilise ve sinagoglarıyla inanç turizminin, başta Türkiye’nin en büyük fuarı unvanına sahip İzmir Enternasyonel Fuarı’yla fuarcılık ve kongre turizminin başlıca adreslerinden biri olan İzmir; 3. büyük kruvaziyer limanı ile de ülkemizin yüzü en dışa dönük şehirlerinden biri. Çok yönlü turizm merkezlerinden biri olan İzmir doğal kaynakları, her geçen gün gelişen modern tesisleriyle sağlık turizminde de adından söz ettirerek her yıl yurt içinden ve yurt dışından ziyaretçi alıyor.